A New Jacksons Lane

Jacksons Lane

1 Nov 15 Jul

A New Jacksons Lane

Book now
Work is now underway to transform our space, in a major redevelopment project that will vastly improve Jacksons Lane. Learn more about the project and how you can support it below.

Much of Jacksons Lane’s character comes from the rustic charm of the building. Based within a former Methodist church, Jacksons Lane is a Grade II-listed space with eye-catching early Gothic architecture.  

Running a heritage building provides a significant challenge, over and above the operation of a contemporary structure. As well as having to contend with over 115 years of wear and tear, construction standards and regulations regarding accessibility have improved dramatically in the decades since the building was originally fabricated.

Construction work began in November 2020 to address these challenges and other issues that the building faced. Work is scheduled to be completed by Summer 2021. 

Arts Council England and Haringey Council have provided £2.5 million and £1.25 million respectively for the work. 

Additional fundraising will be necessary to achieve the vision pictured in these artistic renders. To support the redevelopment or enquire about philanthropic opportunities, click here.

The wide-ranging redevelopment across Jacksons Lane will focus on several key areas:

  • Improving accessibility

  • Creating a better audience experience

  • Modernising the studio spaces

  • Providing a flexible working environment

In addition to the parameters above, the redevelopment aims to create space that maintains our position as the UK’s leading venue for contemporary circus and artistically-led creative learning in the post-Covid environment.

The project will be overseen by architects Citizens Design Bureau. The Liverpool-based agency has a number of cultural designs to their name, including the award-winning Royal Court Theatre project.

The firm’s director Katy Marks was Project Architect on the redevelopment of the Everyman Theatre in Liverpool, which won the 2014 Stirling Prize for Best New Building – the UK’s most coveted architectural accolade.  

Impression of how the Box Office area could look after the redevelopment of Jacksons Lane is completed.

Sign up for updates